Economists widely expect interest rate hike in M'sia

OPR dijangka akan naik Khamis ni? erk....
kalau OPR naik, maknanya BLR akan naik juga la...
kalau BLR naik, dah tentu kadar bayaran bulanan kita yg amik fluctuate rate akan naik juga...

boleh baca kat paper the star hari ini
Economists widely expect interest rate hike in M'sia

hm.. itu sebab masa BLR rendah haritu, kalau anda nak beli condo atau apartment, saya galakkan anda semua beli yg dpt aliran tunai positive sahaja..
sebab kalau anda ambil yg aliran tunai negatif, bila BLR naik, laagilah negatifnya....

org baru nak merangkak dlm hartanah, modal tak besar, backup saving tak banyak, lebih baik kita ambil yg dpt aliran tunai positif
sebab lebihan wang tu boleh disimpan utk modal hartanah seterusnya
dan aliran tunai tu juga menguatkan kedudukan kewangan kita di mata bank utk buat pinjaman seterusnya...
0