furnishing domain adik


minggu lepas org sibuk sambut maulidur rasul ,saya dan adik2 sibuk furnishkan rumah adik.

adik saya, sitie beli satu unit domain neocyber.
unit dier ni special sikit.
sebab unt ni sepatutnya kopraha dah beli.
tp ntah masalah pinjaman kot, kopraha terpaksa cancel booking dier.
tp yg peliknya, walaupun belum full disburse duit tu, kopraha dah diberi kunci.
dan mereka dah letak furniture dah pun.
dah siap dgn built-in kitchen cabinet, meja makan, sink baru, satu aircond kt ruang tamu.
then kat bilik master ada 2 built in wardrobe, dua katil single dan kipas syiling.
kat bilik kedua ada satu katil double decker, 2 built in wardrobe dan kipas syiling
kat bilik ke3 pula dah ada katil, built in wardrobe dan wall fan.
kat lorong ke bilik master dah siap ada bookshelf.
lampu dan siap pasang semuanya.
langsir sepatutnya ada full, tp ntah apa penyakit kopraha ni, diorg ambil langsir2 tu.
tingggal sekeping je kat bilik master.
so, kami apa lagi.. komplen la...
kopraha janji akan pasang balik langsir tu.

utk jadikan fully furnish, adik saya beli sedikit lagi barang2 elektrik.
kami beli mesin basuh dan peti ais second hand.
second hand tp masih cantik.
beli kat satu kedai di hulu langat.


selain tu, kami juga pasang 2 air cond second hand dan satu lagi air cond baru.
top up dgn dapur gas, tong gas dan meja utk letak dapur gas.
dan juga water heater baru 2 unit dan tv.

then shopping sofa di cavenzi.
cantik.. actually saya memang sangat minat sofa tu.. sangat selesa
tp disebabkan saiz nyer yg tak sesuai dgn rumah kecil tapi comel saya, maka saya hanya dapat merasa duduk kalau ke cavenzi sahaja..
last2 ke rumah sewa adik sofa tu.. huhuhu
selain itu, kami beli juga tv cabinet dan coffee table di cavenzi.

pemasangan dan penghantaran berjalan lancar.
saya, sitie, suami sitie dan adik bongsu saya itah pun dah bersihkan rumah kasi licin..
tinggal tunggu pihak developer dan kopraha baiki defect sikit je..
langsir yg missing, lampu bilik tak menyala dan ada tile pecah sedikit.

katil double decker tu kami rasa tak sesuai nak letak kat domain.
so, sitie letak iklan kat mudah.com, jual harga murah. rm200 utk katil double decker baru.
sabtu tu jugak org rembat.
tilamnya dia bawak balik ke rumah mak.
kipas angin syiling pulak dua2 saya rembat. kira saya beli dr dia la..
harga adik beradik punya..
tenant domain dah ada aircond, buat apa kipas lagi kan..

kalau lengkap sgt lak, terlebih mahal pulak sewanya.. heheheh

sebelum sitie balik kuantan, kami pekena mandi kat kolam renang domain dulu...
heheh.. takde dress code..
mmg syok lah.. heheh

so, rumah ni dah available utk disewa.
oleh kerana sitie duduk kat kuantan, maka saya akan bantu dia uruskan. no hal..
iklan pun dah start letak kat internet
harap2 ada kesudahan yang baik
harap Allah permudahkan urusan kami





0