• Apartment di Cyberjaya untuk disewa

    Untuk mereka yang bekerja di Cyberjaya dan Putrajaya, kami ada apartment-apartment yang cantik dengan harga terbaik di Cyberjaya. Hubungi 012-3547636 untuk pertanyaan.

  • Buku Hartanah Panas

    Beli 5 buku, kos posnya percuma. Tak kisahlah pos ke Semenanjung atau pos ke Sabah dan Sarawak. Whatsapp 0123547636 dengan keyword 'buku property' ya....

  • Jom Cari Rumah di Johor

    Sabtu Ahad ni jom jumpa di Plaza Angsana, Johor Bahru untuk Jom Cari Rumah. Slot saya, sabtu jam 4 petang ya.

  • Nak jual, beli atau sewakan rumah?

    Saya sedia membantu jika hartanah anda di Lembah Klang atau Pahang. Hubungi saya 0123547636

  • Kasi Terbit dengan koleksi buku panas

    Kita ada koleksi buku-buku hartanah, buku travel dan buku perubatan. Lebih unfo akan ada di sini ya.

kedai second hand di hulu langat

saya banyak menerima pertanyaan berkenaan di mana, apa alamat dan macamana nak ke kedai 2nd hand di hulu langat.
so, saya jawab kat sini la kan senang..

nama tokeh kedai ni en ismail. muda lagi orgnya...
kedai dia kat sg serai, hulu langat.
boleh call dia  ########
alamat url mudah.my dier adalah http://www.mudah.my/li?ca=8_s&id=24599

selain tu, utk air cond 2nd hand, saya beli dari en wong dr kedai 2nd hand di jalan kuchai lama
alamat url mudah.my dia adalah http://www.mudah.my/li?ca=8_s&id=12807
ni hp dier 016-3220880

saya juga ada minta satu kedai di equine, serdang utk pasang air-dind 2nd hand dan pasang aor cond baru
nama tokeh miss lee. 
dier pun ada supply aircond 2nd hand jugak sebenarnya...
harga upah dan servis pun bagus.
tp saya dah terhilangkan no hp dier.. sbb hp saya hilang baru2 ni.
harap kak haida boleh bg no hp miss lee kat komen di bawah ye..
terima kasih...

ok, tak boleh tulis banyak sbb nak kena study.
esok ada ujian bertulis PTK dan malm ada test admin law.

:)

--
Rohaniah Noor
rohaniahnoor@gmail.com
http://rohaniahnoor.blogspot.com

Share:

apartment baru di anggerik perdana




lama tak update blog.
i guess, time to play around has been temporarily suspended
sebab sejak dua minggu lepas, dah berturut2 test midterm.
next week lagi lah.. 2 test sekaligus.

hm.. tak banyak benda dpt tulis dlm blog kalau time2 kalut mcm ni
cuma nak share satu berita.

developer getaris nampaknya dah start promote apartment baru mereka.
siap dgn perabot.
juga di anggerik perdana, kajang.
belum pun anggerik link sold out sepenuhnya, mereka dah start jual apartment baru pulak.
nama apartment ni, saya tak pasti pulak.

tgk tanah pun dah diratakan sejak bulan lepas.
yg uniknya, apartment ni siap dgn perabot.
booking rm1k, dpt full loan.
hm..mungkin mereka markup kat s&p ni.
bg diskaun kemudian. loan 90% atas harga sebelum diskaun.

pendapat peribadi saya, ok kalau beli utk duduk
kawasan ni boleh dikatakan lengkap dgn kemudahan jalan, jalan raya dan kemudahan awam lain... dan dekat dgn hypermarket jugak.
tp kalau beli utk sewa, saya rasa kurang kot.
sbb harga sebegini, mungkin susah nak dpt positive cashflow yg sangat sangat menguntungkan.

tapi kalau lihat reputasi developer, saya sangat recommend.
:)
Share:

domain sitie dah ada penyewa

domain sitie dah ada penyewa.
lepas tulis entri blog lepas pd hari ahad, malam tu juga ada perempuan iran nak tgk rumah.
student limkokwing.
esok pg dier confirm nak rumah tu
ptg terus jumpa, bg deposit semua dan sign agreement.
ni tinggal stamping je belum buat.
sewa rm1800 sebulan, kontrak utk setahun.
tahniah kat sitie.
dan terima kasih kat kak haida, blog reader a.k.a tuan rumah domain yg tolong bagi agreement versi english kat saya dengan urgentnya.
sebab setakat ni cuma ada agreement sewa rumah versi melayu dan agreement room for rent versi english.
belum pernah lagi saya memerlukan tenancy agreement whole house versi english.
dan tak sangka pulak secepat tu saya memerlukannya.
seb baik kak haida ada.. terima kasih kak.

cuma tak puas hati dengan cavenzi.
26hb februari diorg deliver sofa dan furniture yg sitie order.
tapi mereka hantar sarung cushion salah.
kami nak yg ada motif floral hitam putih.
tp dier hantar cushion tu kaler hitam.. satu set dgn sofa. serba hitam.
mana cantik. kami komplen la.. suh dier bawak balik cushion tu.
then saya siap tulis note lagi kat resit penerimaan tu yg 2 cushion ni return back sbb cover tak sama dgn yg diorder.
esoknya saya call salesman cavenzi yg kami deal tu.
minta dier follow up jugak.
lama diam.. sampai la hari isnin saya bengang,
dah lebih seminggu belum dpt cushion yg betul lagi.
last2 rabu baru mereka dpt trace kesilapan tu.
dia janji 16hb ni baru boleh deliver cushion yg betul tu..
lama giler..
kesian tenant duduk kat sofa yg tak lengkap.
hm... kurang la selesa nya..

btw, BLR kebanyakan bank dah naik ke 5.8%
saya dengar ada juga bank yg naikan ke 5.75% je
bank2 ceti saya masih belum announce lagi.. kot?
ntah,, sejak arwah atok meninggal pagi2 selasa, blank kejap.
tak baca paper berita ekonomi jap.
tp mmg takde terima apa2 surat lagi la.. tunggu je la.

Share:

alfatihah buat atok

4 am 9 mac 2010
saya dan keluarga kehilangan seorang yg sangat disayangi
dia ialah nenek saya, arwah hajjah saemah haji urip
kami panggil dia "atok"

awal pagi tadi atok telah pergi meninggalkan kami semua
untuk selama-lamanya

atok.. nanti kita jumpa lagi ye, tok

alfatihah
Share:

furnishing domain adik


minggu lepas org sibuk sambut maulidur rasul ,saya dan adik2 sibuk furnishkan rumah adik.

adik saya, sitie beli satu unit domain neocyber.
unit dier ni special sikit.
sebab unt ni sepatutnya kopraha dah beli.
tp ntah masalah pinjaman kot, kopraha terpaksa cancel booking dier.
tp yg peliknya, walaupun belum full disburse duit tu, kopraha dah diberi kunci.
dan mereka dah letak furniture dah pun.
dah siap dgn built-in kitchen cabinet, meja makan, sink baru, satu aircond kt ruang tamu.
then kat bilik master ada 2 built in wardrobe, dua katil single dan kipas syiling.
kat bilik kedua ada satu katil double decker, 2 built in wardrobe dan kipas syiling
kat bilik ke3 pula dah ada katil, built in wardrobe dan wall fan.
kat lorong ke bilik master dah siap ada bookshelf.
lampu dan siap pasang semuanya.
langsir sepatutnya ada full, tp ntah apa penyakit kopraha ni, diorg ambil langsir2 tu.
tingggal sekeping je kat bilik master.
so, kami apa lagi.. komplen la...
kopraha janji akan pasang balik langsir tu.

utk jadikan fully furnish, adik saya beli sedikit lagi barang2 elektrik.
kami beli mesin basuh dan peti ais second hand.
second hand tp masih cantik.
beli kat satu kedai di hulu langat.


selain tu, kami juga pasang 2 air cond second hand dan satu lagi air cond baru.
top up dgn dapur gas, tong gas dan meja utk letak dapur gas.
dan juga water heater baru 2 unit dan tv.

then shopping sofa di cavenzi.
cantik.. actually saya memang sangat minat sofa tu.. sangat selesa
tp disebabkan saiz nyer yg tak sesuai dgn rumah kecil tapi comel saya, maka saya hanya dapat merasa duduk kalau ke cavenzi sahaja..
last2 ke rumah sewa adik sofa tu.. huhuhu
selain itu, kami beli juga tv cabinet dan coffee table di cavenzi.

pemasangan dan penghantaran berjalan lancar.
saya, sitie, suami sitie dan adik bongsu saya itah pun dah bersihkan rumah kasi licin..
tinggal tunggu pihak developer dan kopraha baiki defect sikit je..
langsir yg missing, lampu bilik tak menyala dan ada tile pecah sedikit.

katil double decker tu kami rasa tak sesuai nak letak kat domain.
so, sitie letak iklan kat mudah.com, jual harga murah. rm200 utk katil double decker baru.
sabtu tu jugak org rembat.
tilamnya dia bawak balik ke rumah mak.
kipas angin syiling pulak dua2 saya rembat. kira saya beli dr dia la..
harga adik beradik punya..
tenant domain dah ada aircond, buat apa kipas lagi kan..

kalau lengkap sgt lak, terlebih mahal pulak sewanya.. heheheh

sebelum sitie balik kuantan, kami pekena mandi kat kolam renang domain dulu...
heheh.. takde dress code..
mmg syok lah.. heheh

so, rumah ni dah available utk disewa.
oleh kerana sitie duduk kat kuantan, maka saya akan bantu dia uruskan. no hal..
iklan pun dah start letak kat internet
harap2 ada kesudahan yang baik
harap Allah permudahkan urusan kami





Share:

arabian bay resort, bukit gambang





just a fast preview.

bukit gambang in kuantan is now selling units for arabian bay resort.
located just before the carribbean bay suites that already completed.
there are 2 layout. 2 bedrooms and studio unit.
the 2 bedrooms's price is about rm18%k before discount.
the studio price is rm139K before discount.
there willbe rm5k rebate and 5% bumi discount.
so, for bumi, the studio unit's price will start at rm121K after the discounts

the guaranteed rental return for 2 bedrooms is rm1k while rm680 for
studio units.
the leaseback contract if for 5 years. no option to self-managing it
for the first 5 years.

it is leasehold, but i am not sure when the date of the leasehold expired.

i went to the place and spent a day at the waterpark last december.
there was very big crowd.
looked like the water park management did not ready or expect to accept that big crowd.
need to queue for 1 hour to get the entry tickets.
toilets and showers for changing clothes are full
even floaters for rent also out of stock.

but the experience there, despite the congested and long queue, was great.
lots of pahangeese (is that term rite?) and kelantaneese coming there..
Share:

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Facebook

Popular Posts

Translate Blog

Highlight

Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court. Masa tu harga jual di sana dalam 180k. Saya katakan, bole...

Blog Archive

Real Estate Bloggers

Arkib Blog