• Apartment di Cyberjaya untuk disewa

    Untuk mereka yang bekerja di Cyberjaya dan Putrajaya, kami ada apartment-apartment yang cantik dengan harga terbaik di Cyberjaya. Hubungi 012-3547636 untuk pertanyaan.

  • Buku Hartanah Panas

    Beli 5 buku, kos posnya percuma. Tak kisahlah pos ke Semenanjung atau pos ke Sabah dan Sarawak. Whatsapp 0123547636 dengan keyword 'buku property' ya....

  • Jom Cari Rumah di Johor

    Sabtu Ahad ni jom jumpa di Plaza Angsana, Johor Bahru untuk Jom Cari Rumah. Slot saya, sabtu jam 4 petang ya.

  • Nak jual, beli atau sewakan rumah?

    Saya sedia membantu jika hartanah anda di Lembah Klang atau Pahang. Hubungi saya 0123547636

  • Kasi Terbit dengan koleksi buku panas

    Kita ada koleksi buku-buku hartanah, buku travel dan buku perubatan. Lebih unfo akan ada di sini ya.

kini giliran domain adik pulak

dah lama tak update blog.
agak sibuk..
last weekend rafting di sg kampar. it was really great.. saya, adik saya yg bongsu, kawan saya mayah dan adik2nya mardiyah dan aqilah.
percubaan pertama dlm hidup kami.. dan kami sukakannya!
hm.. segalanya bermula dgn langkah yg pertama kan.. tak cuba, tak tau...

dan sejak 2 minggu lepas saya dan sibuk juga tolong shopping barang2 elektrik dan perabot tambahan utk rumah domain adik saya.. sitie
tadi dah dpt kunci rumah dr developer.. 
so esok kami cuci rumah, cavenzi hantar perabot.. pasang aircond.. lori hantar peti ais dan mesin basuh 2nd hand..
tomorrow will be a great fun.. tp meletihkan!
takper.. 
yg penting, saya dan adik akan cipta satu lagi kisah..
kisah kejayaan dan perit getir tuan rumah domain @ neocyber..
:)
Share:

Pekeliling berkenaan perlaksanaan RPGT yang baru

kawan saya mazni telah memberi saya file pekeliling perlaksanaan RPGT yang baru yang dikeluarkan oleh LHDN.
boleh muat turun dan baca di sini.
Share:

impian saya 2010

saya mau lari...
lari dari kebuntuan kewangan
lari dari zon kesedihan
lari dari kelemahan akal fikiran
lari dari kekurangan keyakinan

Kuala Lumpur Masters Relay

Putrajaya Night Marathon

saya mahu capai...
capai kebebasan kewangan
capai zon keceriaan dan kebahagiaan
capai tempat dalam kelas LLB
capai segala cita-cita saya


Taman Cabaran, Putrajaya

Share:

Domain 3 @ Neocyber: types and built-up

Updates on Domain 3 @ Neocyber, which is now open for registration.
All pricing is not confirmed yet. But i just give projected price for us to make budget.

There are 4 types.

Type C: the smallest
- 550 sqft, studio unit.
-Just have compartment for kitchen and one bathromm.
-Pricing around 170K - 180K++
-only 30 units available

Type A: 1 Bedroom, 1 Bathroom
- 601 sqft
- Price somewhere around 195K - 220K
- only 60 units available

Type F: 1 Bedroom, 1 bathroom
- layout almost like Type A
- 601 sqft
- 201K - 210K
- positioned at the middle - so, feels like semi-D

Type B: 2 Bedrooms, 2 bathrooms
- 750 sqft
-price rm250K - 276K
- layout is similar to 2 bedrooms unit in Domain 2
- have 1 void area
- only 30 units available

Type E: 2 Bedrooms, 2 bathrooms
- 750 sqft
-price rm250K - 273K
- layout is also similar to 2 bedrooms unit in Domain 2
- no void area
- only 30 units available
Share:

domain @ neocyber buyer get buyer scheme

hari khamis lepas, 28hb jan 2010, saya telah menerima cek komisyen buyer get buyer yg pertama.
check utk dua org pembeli: puan H dan mr RT.
jumaat mlm saya bank in, so esok cek akan clear.
seperti yg dipersetujui asal, komisyen akan dibahagi 50-50 dengan buyer.



utk encik S tak tau kenapa claim komisyen tu lambat.
maybe sebab rate lama.. so ada leceh kot.

yg syoknya emkay award saya satu cert penghargaan atas scheme ni.
cert warna kelabu putih yg cantik.
mr bernard, sales manager lake town yg sampaikan.



hm.. sempat juga bergambar dgn kenny, my favourite salesperson.


terkini, puan H dah dpt sewakan unit dia fully furnish pada harga 1800.
wah.. tahniah!

kalau anda berminat nak invest di cyberjaya, domain2 masih ada unit lagi.
boleh call kenny utk tahu lebih lanjut.
tp domain 3 pun dah buka utk pendaftaran.
detail utk domain 3 akan diberitahu dlm entri berikutnya.
Share:

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Facebook

Popular Posts

Translate Blog

Highlight

Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court. Masa tu harga jual di sana dalam 180k. Saya katakan, bole...

Blog Archive

Real Estate Bloggers

Arkib Blog