selamat tahun baru

selamat tahun baru hijrah
dan selamat tahun baru masehi
lama tak update blog, saya harap saya masih belum terlewat.
byk projek hartanah menarik sepanjang 2009
kadar interest dan BLR terendah juga berlaku di 2009
dgn RPGT masih dikecualikan
2009 mmg masa terbaik utk membeli dan menjual hartanah
itu sebab sesetengh projek hartanah hanya 2 minggu dah sold out. hebat.
lama saya tak update blog sbb bila malam sibuk dgn projek lain
projek cuti semester.
tp aktiviti survey hartanah saya masih on.
cuma tak sempat menulis.
lately notebook saya dipinjam oleh kawan dan adik saya
so gambar2 rumah yg saya lawat tiada dgn saya
tu yg melemahkan semangat nak update blog tu..

baru2 ni saya melawat 633 residency.
freehold
condo build and sell di brickfield.
harga termurah utk studio 800++ sqft adalah rm403K
tolak bumi discount dan early bird jadi rm360K
lokasi bagus, target sewa bagus, bertentangan dgn villa scott.
free snp, free stamp duty.
yg tak bagus cuma poket saya takde 10% deposit.. hehehe

kemudian ada launching anggerik link depan rumah saya ni.
rumah teres, design kontemporari.
dulu mereka jual kepada pelanggan mereka sedia ada cuma rm259K
tp masa launching dah tinggal 280k plg murah
leasehold.
kalau takde deposit 10%, mereka akan guna harga non-bumi
tp stamp duty kena share bayar stamp duty dgn developer.. hehehe
yg paling best, tgk jiran2 ni sibuk pergi sana makan satay.
padahal mereka bukan nak beli pun.. isk isk...

pergi melaka hal kerja. sempat gak survey hartanah sana.
bayou lagoon park resort.
kat ayer keroh.
dah tak banyak unit tinggal.
dier buat style resot dan water theme park la..
ala2 tiara beach resort
yg tak best, tempoh leasehold dia tinggal 89 tahun.
dah rugi 10 thn.
dan kalau nak beli dan nak maintani sdr, kena beli tingkat 10 ke atas je..
dah tak banyak la dah.

masih ada few project yg dah diwarwarkan pada thn 2009 tp sampai sekarang masih belum start jual.
harap ada perkembangan.

p/s: org lain hepi hepi sambut thn baru.. tp saya dok baring tido sakit kepala lebih 24jam. apa hal.. huhuhu
Share:
Catat Ulasan

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Facebook

Popular Posts

Translate Blog

Highlight

Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court. Masa tu harga jual di sana dalam 180k. Saya katakan, bole...

Blog Archive

Real Estate Bloggers

Arkib Blog