updates on my friend's vista angkasa



ingat tak cerita rumah kawan saya di vista angkasa.

ni gambar2 sebelum renovation.








Then renovation bermula..
bersihkan rumah.. buang sampah
ganti tiles.. ganti tombol2 yg takde kunci
baiki pintu tandas..
cat baru..
baiki paip2 dan kejer2 plumbing di bilik air..
pasang kipas angin baru.. dan ganti plug letrik dan suis yg tak elok..
dan last sekali cuci rumah dan tandas kaw kaw punya..




dan ni hasilnya selepas renovation.
(maafkan lah saya sebab hasil fotografi tak cantik..
saya takde digital camera.. huhuhu)
untuk kurgkan kos, cat yg non-feature wall tu cat yg sama je..feature wall je beli dua warna yg berbeza..







apartment 4 bilik tidur, 2 blik air..
betul2 bersebelahan lrt universiti
kadar sewa rm1400 sebulan..

cuma rupanya ada dua lagi kerja nak baiki walaupun tenant dah masuk ni
iaitu betulkan lubang bilik air kedua.
Lubng tu tinggi sikit dr lantai di sekitarya menyebabkan air bertakung
Then lampu yard tak menyala pula..
member saya dah hire sorg freelancer utk baiki dengan kadar yg berpatutan
insya allah dlm mingu ni saya kan pergi jenguk macamana hasilnya
then boleh la report balik ke kawan saya..
Share:
Catat Ulasan

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Facebook

Popular Posts

Translate Blog

Highlight

Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court. Masa tu harga jual di sana dalam 180k. Saya katakan, bole...

Blog Archive

Real Estate Bloggers

Arkib Blog