• Apartment di Cyberjaya untuk disewa

    Untuk mereka yang bekerja di Cyberjaya dan Putrajaya, kami ada apartment-apartment yang cantik dengan harga terbaik di Cyberjaya. Hubungi 012-3547636 untuk pertanyaan.

  • Buku Hartanah Panas

    Beli 5 buku, kos posnya percuma. Tak kisahlah pos ke Semenanjung atau pos ke Sabah dan Sarawak. Whatsapp 0123547636 dengan keyword 'buku property' ya....

  • Jom Cari Rumah di Johor

    Sabtu Ahad ni jom jumpa di Plaza Angsana, Johor Bahru untuk Jom Cari Rumah. Slot saya, sabtu jam 4 petang ya.

  • Nak jual, beli atau sewakan rumah?

    Saya sedia membantu jika hartanah anda di Lembah Klang atau Pahang. Hubungi saya 0123547636

  • Kasi Terbit dengan koleksi buku panas

    Kita ada koleksi buku-buku hartanah, buku travel dan buku perubatan. Lebih unfo akan ada di sini ya.

cyberjaya will have hypermarkets

cyberjaya akan ada hypermarket..
ini berdasarkan bajet 2010 yg dibentangkan oleh PM kita semalam
wah..
lebih happening la cyberjaya selepas ni.
nampaknya selain expat dan students, local workers akan lebih berminat utk tinggal di cyberjaya nanti..

cuma yg tak besnya, kerajaan akan wujudkan tax utk pelupusan hartanah.
alamak..
kalau dulu RPGT dikenakan utk pindahmilik hartanah dlm masa 5 tahun.
tp cukai yg baru ni takde sebut tempoh masa pulak..
:(

boleh baca full text bajet tersebut di link  ini
http://utusan.com.my/utusan/specialcoverage/BAJET2010/bajet2010.pdf

cari perkataan cyberjaya, utk capaian lebih cepat

(terima kasih wida share link full text bajet 2010 ni..)

--
Rohaniah Noor
rohaniahnoor@gmail.com
http://rohaniahnoor.blogspot.com

Share:

my domain is full house

Thank you for my tenants, my domain is now full house.
di saat orang lain sibuk beraya, saya sibuk membasuh rumah, mencari perabot, menunggu air cond dipasang, mencari dan membeli barang2 elektrik..
sememangnya syawal kali ni, raya bagi saya hanyalah dr hari raya pertama hingga hari raya keempat semasa saya di pahang.
bila balik sini dan sibuk menyiapkan rumah, dah tiada raya dah..
tambah pula dgn assignment yg bertimbun dan test yg dtg satu persatu..
aduhai...
tp sekarang ni alhamdulillah.. rumah tu dah penuh disewa. dua org penyewa student limkokwing dr kazakhstan, seorang expat dr phillippines.
yang tak settle lagi cuma pemasangan aircond utk bilik ke3 shj. tenant nak air cond.
nak pasang siang td, tenant letih sgt. mereka minta pasang isnin.
dah bgtau electrician yg nak pasang aircond tu dan dah ajar tenant pegi isi borang permit kat management office.
pemasangan streamyx je yg pending.
kata telekom pd ejen yg kami daftar telefon dan streamayx tu, port telefon kat cyberjaya dah habis. kena tunggu 10 permohonan baru dia pasang port baru. ada ke?
setakat ni baru ada 3 permohonan..
mcm ni, thn bila baru nak masuk telefon ni...? tenant mmg sangat memerlukan internet...
hm..
--
Rohaniah Noor
rohaniahnoor@gmail.com
http://rohaniahnoor.blogspot.com
Share:

domain 2 @ neocyber lauching

Latest updates i got from Kenny, the developer's salesperson.
There will be launching on Domain 2 @ Neocyber this 23 October 2009, Friday.

There are 3 types:
- studio 601 sqft
-studio 698 sqft.
- 2 bedrooms: 801 sqft.

For the studio unit, the price starts at RM183K (601 sqft) and rm223K (698sqft), before discount of 7% for Bumi AND RM 3K rebate. The price for 698 sqft is a litlle bit higher because all units are corner lot.
For the 2-bedrooms unit, the price starts at RM234K, before discount of 7% Bumi AND RM4K rebate.

However, if u interested, u can place your booking now. Dont wait untill launching. the earlier you book, the more choice you have.
Also, There will be buyer get buyer commission for the 1st 30 units. RM 1K for each unit sold.
If you put my name as referral, i will share with you the commission 50-50.
so, each will get rm500.
fair, rite?
Ok, any enquiry, just call Kenny at 0126694319 or email me.
:)
Share:

domain2 is now open for registration

for those missed out the opportunity to buy a studio unit at domain, you still have the chance to own one unit now.
Announcing, Domain 2, the new phase of Neocyber development, is now open for registration.
It consists of two types: Studio Unit and 2-bedroom unit.
Price starts at about RM180K for the studio unit before bumi discount and early bird discount.
The launching will be early next year but Kenny, the developer salesperson said that you can come now and register early to secure your unit.
Buyer get buyer discount is not confirmed yet, but most probably will be offered again.
So, if u interested, just call Kenny for enquiry at 0126694319.
Can view the show unit too.. It is ready and damn nice.

u are also welcomed to use me as referral when the buyer get buyer commission is confirmed.
the deal is as usual.. 50-50.
Share:

maaf saya lama menyelam

maaf.. saya pack sgt dengan hal rumah saya do cyberjaya selain membantu uruskan rumah kawan saya di vista angkasa dan kajang.
saya tidak dpt update blog..
malah sudah sangat lama tak baca blog orang lain

utk yg bertanya perkembangan rumah saya di cyberjaya, secara ringkasnya saya bgtau, so far bilik kedua pompuan cina tu cancel utk sewa.
so cuma bilik master je ada budak pompuan sewa.
ada juga budak melayu student universiti swasta di cyberjaya nak sewa kedua2 bilik tu
malangnya deposit tak bayar2 habis
bila saya tak jadi nak sewakan, dia sakit hati sampai hanta sms mencarut, mengugut
bapanya pun call tgh malam mengugut2

hm.. kisah yg tak best dengar kan..
tp ni semua menambahkan lagi pengalaman saya dan kekebalan saya terhadap lagakan, kutukan, carutan dan ugutan bakal penyewa.

rumah vista kawan saya alhamdulillah dah ada penyewa.
rate rm1400.
tp diorg akan pindah masuk sabtu ni.
deposit baru bayar 3k++ siang td.
esok bg balance.

rumah kajang kawan saya, gril lambat siap.
tenant yg berminat nak sewa pun dah lari sbb grill lambat.
so, saya tak mau dah order grill dgn en mahadi dr al-idam enterprise di sg chua kajang
dia tak boleh ikut dateline.

btw, tahniah kepada adik saya siti
kerana jadi salah sorg tuan punya domain @neocyber.
welcome to the group.
insya allah keputusan yg bijak
perit getir saya yg saya cerita tadi tu jgn jadikan pelemah semangat.
itu suka duka biasa tuan punya rumah..
lagipun adik saya pun dah pernah alami dah penyewa dia tak bayar deposit habis dan sewa rumah ni..
bukan senang nak halau keluar kalau tak kenyang kena maki dan ugutan dulu.

ok, nak sambung buat assignment lagi.
mohon maaf kalau saya menyelam lama semula..
kerana next week satu assignment kena hanta, then ada 2 test.
next week satu lagi pun kena siapkan assignment.
hujung bulan start exam.

--
Rohaniah Noor
rohaniahnoor@gmail.com
http://rohaniahnoor.blogspot.com/
Share:

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Facebook

Popular Posts

Translate Blog

Highlight

Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court. Masa tu harga jual di sana dalam 180k. Saya katakan, bole...

Blog Archive

Real Estate Bloggers

Arkib Blog