domain @neocyber for rent - starting oct 2009

loan untuk rumah saya domain @neocyber dah pun fullt disbursed.
jumaat lepas sebelum hari raya, kawan saya mazni pergi ambil kunci.
alhamdulillah...
cuma masa tu maintenance office dah tutup utk cuti raya, so dia tak dapat collect security card.
dalam pada itu, sejak dua minggu yang lepas saya dah mula mempromosikan rumah ni.
mula2 saya letak iklan apartment for rent.
nak sewakan the whole unit fully furnish
tapi respond yg saya terima agak slow. ada dua org je call tp tak confirm. rumah pun tak ready lagi.. hehehe
then saya try pulak iklankan the whole unit semi furnish. harga sewa rendah sikit la.. langsung takde org respon. hahahaha
tiba2 ada sorang chineese lady nak sewa satu bilik sahaja untuk anak perempuan dia.
dia nak bilik tengah tapi nak fully furnish siap dgn aircond dan meja study.
saya tak janji tp saya cuba dulu marketkan as room for rent.
kalau ada org lain nak master room dan bilik ke3, baru saya jadi sewakan bilik kepada anak dia.
kalau tak, saya nak sewakan satu rumah terus jugak la..

so, saya pun letak iklan, room for rent. fully furnish.
saya tgk master room dan bilik kedua sama besar.
bilik air pun tak attach dgn mana2 bilik tidur.
so saya iklankan sama harga.
room 1 rm 700
room 2 rm700
room 3 rm400 (takde air cond, cuma kipas)

lepas letak iklan ni, banyak call yg saya terima. nak master room.
malangnya, mereka nak bilik urgent.
rumah saya belum dpt kunci masa tu.
so, banyak juga yg melepas..
tp chineese lady tadi tetap nak bilik saya juga.
dia boleh tunggu samapi 28hb saya siapkan rumah tu.
insya allah hari ni dia dtg tgk rumah.. yg masih kosong.
dia nego nak rate rm650.
saya setuju tp katil single je la..

semalam dua beradik lelaki dan perempan student dr turkmanistan pun dtg tgk rumah. hari ni dia akan bg deposit.
dia nak master room utk adik dia yg perempuan tu.

saya janji by 28 hb semua boleh pindah masuk.
mlm td kami dah beli furniture.. dah dptkan aircond dan washing machine second hand..
insya allah paling lewat ahad boleh settle semua.

setakat ni, bilik ke3 masih kosong..takde org nak view lagi.
rupanya tenant kat sana lebih suka bilik yg besar dan lengkap. mahal takpe..
mereka lebih suka room for rent berbanding house for rent
sb mereka takde geng nak pakat cari rumah.

hm.. utk bilik ke3 tu, kalau nak air cond juga, boleh diuruskan.. cuma harga up lagi la..
Share:
Catat Ulasan

Disclaimer

This blog is for information and experience sharing. The authors are not responsible for any loss or damages caused by the manipulation and application of information obtained from the blog.

Facebook

Popular Posts

Translate Blog

Highlight

Mentari Court below market untuk dijual

Tiga tahun lepas, seorang kawan saya pernah bertanya potensi Mentari Court. Masa tu harga jual di sana dalam 180k. Saya katakan, bole...

Blog Archive

Real Estate Bloggers

Arkib Blog